Contactlenzen

Ziet u niet meer goed en heeft u een bril of contactlenzen nodig? Er zijn diverse opties. Allereerst moet u de keuze maken tussen een bril of contactlezen. Brillen zijn er in veel soorten, maten en kleuren. Maar dit heeft ook nadelen. Denk maar eens aan regen, dan wordt uw bril nat en ziet u het niet goed meer. En zo zijn er nog veel meer momenten waarop een bril niet erg handig is. Contactlenzen zijn hiervoor de oplossing!


Soorten

Er zijn diverse soorten contactlenzen: Harde en zachte lenzen.  Harde lenzen kunt u langer gebruiken, maar deze zijn wel duurder in aanschafprijs. Zachte (zuurstofdoorlatende) lenzen vinden veel mensen fijner zitten, deze voelt men minder of zelfs helemaal niet. Als u voor zachte lenzen kiest moet u er rekening mee houden dat u elke maand een nieuw paar lenzen nodig heeft. Deze lenzen kunt u met de vinger in uw oog zetten en er ook weer uithalen. Bij harde lenzen heeft u een zuignapje nodig. Soms zijn mensen zo handig geworden dat zij ook bij harde lenzen geen zuignapje meer nodig hebben, maar door het trekken aan het ooglid kunnen zij de lens uit hun oog laten vallen.


Nachtlezen

Nachtlenzen worden voor het slapen ingedaan. Hierdoor ziet u wat wazig. Deze nachtlenzen corrigeren de bolling van het oog tijdens het slapen. Als u deze lenzen in de ochtend uitdoet, ziet u gedurende de dag goed en heeft u geen contactlenzen of bril meer nodig. Deze nachtlenzen zijn wel duur in aanschaf. Ook werkt dit niet vanaf het allereerste moment goed, dit moet u opbouwen. Elke dag blijven uw ogen langer de juiste bolling houden. (in het begin heeft u dus een paar uur per dag een bril of gewone contactlenzen nodig)

Voordelen contactlenzen ten opzichte van een bril, zijn o.a.:

- Lenzen beslaan niet als u van de kou in de warmte komt;

- Als u lenzen draagt, wordt het zicht niet belemmerd als het regent;

- Niemand ziet dat u contactlenzen draagt;

- Als u bijvoorbeeld in een achtbaan gaat, moet u uw bril afzetten, omdat u deze anders verliest. Met contactlenzen heeft u hier geen last van.


Bril er bij

Het is wel aan te bevelen om een bril op sterkte naast de lenzen te hebben. Sommige mensen vinden het fijn om 's avonds hun lenzen uit te doen en dan kunnen zij hun bril op zetten. Ook is het handig als u een bril voor noodgevallen bij de hand heeft. 


Reinigen

Uw contactlenzen moet u elke dag schoonmaken met lenzenvloeistof. U laat uw contactlenzen daarna een nacht in deze vloeistof staan. De volgende ochtend kunt u deze dan schoon in uw ogen zetten en heeft u weer heel de dag goed zicht.

Benieuwd naar contactlenzen? Laat u verder informeren Saton Optiek

Over ons

 Optiek en optische middelen

Welkom! Ik ben Kelly uit Den Haag en ik wil jullie via deze blog informeren over optiek en optische middelen. Toen ik 7 jaar oud was had ik leesproblemen op school en bleek dat ik een brilletje nodige had. Als kind was dat eerst een ramp, maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik inzag dat een bril best modieus kan zijn. Ik gebruikte ook verschillende soorten contactlenzen en heb nu dus wel wat kennis over de pro's en contra's van brillen ten opzichte van contactlenzen. Mode boeit me mateloos, dus uiteraard geef ik hier ook veel aandacht aan de laatste modetrends in brillenland!

Zoeken

Categorie├źn

Archief

Recente artikelen

7 december 2017
Zie jij het niet meer zo goed? Dan is het verstandig om een afspraak te maken bij de opticien. De opticien heeft gespecialiseerde mensen in dienst die

25 augustus 2017
Het lijkt wel of de mensen de laatste jaren steeds meer gehoorbeschadigingen krijgen. Dat is vooral bij de jeugd een groot probleem aan het worden. Do

16 juni 2017
Ziet u niet meer goed en heeft u een bril of contactlenzen nodig? Er zijn diverse opties. Allereerst moet u de keuze maken tussen een bril of contactl