[QA] De opticien

Zie jij het niet meer zo goed? Dan is het verstandig om een afspraak te maken bij de opticien. De opticien heeft gespecialiseerde mensen in dienst die jouw ogen op kunnen meten. Je hoeft hiervoor dus niet naar een oogarts. Mocht de opticien toch iets opmerkelijks zien, dan zal hij of zij jou doorverwijzen naar de oogarts.

Opticien

Als jij een plus afwijking hebt, dan houdt dat in dat jij dichtbij slecht ziet en dat je veraf goed zicht hebt. Vaak krijgen mensen dan een leesbril. Als jij een min afwijking hebt, dan zie je veraf juist slecht en dichtbij juist wel goed. 

Bril of lenzen

Als jouw ogen niet helemaal goed zijn, moet je de keuze maken tussen een bril of lenzen. Brillen zijn er tegenwoordig in heel veel verschillen soorten en maten. Er is vast ook een bril te vinden die jou geweldig staat. De opticien kan jou hierbij goed adviseren. Veel mensen vinden het leuk om meerdere monturen te hebben, zodat zij niet elke dag dezelfde bril op hebben. Er zijn echter ook mensen die liever lenzen hebben. Ook hiervoor kan je terecht bij een opticien.

Mensen kiezen vaak voor lenzen, omdat zij dat mooier vinden en ook praktischer (bril slaat aan en als het regent komen er druppels op, bij lenzen heb je daar allemaal geen last van). Er zijn daglenzen, maar ook maandlezen. Tevens kan je kiezen voor harde-, zachte- of nachtlenzen. Er is dus veel mogelijk op dit gebied. Nachtlenzen heb je 's nachts in, deze corrigeren tijdens het slapen de bolling van jouw oog. Overdag hoef je dan geen lenzen meer in. Dit kan echter maar tot -3.75. Als jouw ogen slechter zijn, dan zijn nachtlenzen geen optie. Dan moet je dus kiezen tussen dag- en maandlenzen. Daglenzen kan je aan het einde van de dag weggooien en maandlenzen moet je schoonmaken, omdat je deze de volgende dag weer nodig hebt. Uiteraard zijn maandlenzen wel voordeliger. Dit is dus een afweging die je moet maken. Ook is er nog een verschil tussen harde en zachte lenzen. Bij harde lenzen gaan de ogen minder snel achteruit, maar als je met deze lenzen gaat sporten, dan verlies je deze wel makkelijker. Als je echter stopt met de harde lenzen en overgaat naar zachte lenzen of een bril, dan zal je merken dat jouw ogen dan opeens hard achteruit gaan. Veel mensen kiezen voor zachte lenzen, omdat ze deze minder (of niet) voelen zitten. Ook kunnen zij met deze lenzen heel makkelijk sporten. Als zij dan een keer vallen of een bal tegen hun hoofd krijgen, dan schieten de lenzen niet uit. Er zijn dus veel opties waar je over na moet denken. De opticien kan jou bij al deze opties helpen! Succes!

Voor meer informatie spreek met Oogmerk Tundermann.

Over ons

 Optiek en optische middelen

Welkom! Ik ben Kelly uit Den Haag en ik wil jullie via deze blog informeren over optiek en optische middelen. Toen ik 7 jaar oud was had ik leesproblemen op school en bleek dat ik een brilletje nodige had. Als kind was dat eerst een ramp, maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik inzag dat een bril best modieus kan zijn. Ik gebruikte ook verschillende soorten contactlenzen en heb nu dus wel wat kennis over de pro's en contra's van brillen ten opzichte van contactlenzen. Mode boeit me mateloos, dus uiteraard geef ik hier ook veel aandacht aan de laatste modetrends in brillenland!

Zoeken

Categorie├źn

Archief

Recente artikelen

7 december 2017
Zie jij het niet meer zo goed? Dan is het verstandig om een afspraak te maken bij de opticien. De opticien heeft gespecialiseerde mensen in dienst die

25 augustus 2017
Het lijkt wel of de mensen de laatste jaren steeds meer gehoorbeschadigingen krijgen. Dat is vooral bij de jeugd een groot probleem aan het worden. Do

16 juni 2017
Ziet u niet meer goed en heeft u een bril of contactlenzen nodig? Er zijn diverse opties. Allereerst moet u de keuze maken tussen een bril of contactl